ГоловнаЕкономікаБізнес

Зеленський зателефонував голові "Укрексімбанку" через скарги бізнесмена на відсутність відстрочки виплат кредиту

Президент закликав його "вирішити питання" з відстрочкою виплат по тілу кредиту.

Зеленський зателефонував голові "Укрексімбанку" через скарги бізнесмена на відсутність відстрочки виплат кредиту
Фото: Украинская правда

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з підприємцями Хмельницької області зателефонував голові правління "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру через скарги бізнесменів на умови погашення кредиту. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Хмельницький виробник килимів "Карат" заявив, що протягом місяця не може відстрочити погашення по тілу кредиту. За словами його і інших підприємців, вони намагалися реструктуризувати кредит і зверталися до членів правління банку.

"Женя, послухайте мене! Тут питання не в одній компанії. Якщо в Хмельницькій області багато підприємців про це говорять (це різні компанії), значить, це відбувається у нас по всій країні (...) Так вирішите це питання, не відправляйте до мене", - заявив глава держави.

Як пише "Українська правда", Зеленський також заявив Мецгеру, що до нього надходять скарги на невидачу "Укрексімбанком" кредитів і відсутність відстрочок щодо погашення кредитних зобов'язань. 

"У вас немає рішення в банківській системі, про те, що ви людям даєте відстрочки, наприклад, на рік. Коли ви це зробите і скомунікуєте з суспільством, питання не виникатимуть. Будь ласка, прийміть таке рішення, щоб люди могли погашати кредити через рік. У них зараз немає грошей через коронавірус", - заявив президент.

Нагадаємо, що в квітні Кабмін збільшив кредитний ліміт за програмою "5-7-9%" до 3 млн гривень. Це збільшує коло потенційних одержувачів кредиту.

У травні Зеленський запропонував ввести кредитні канікули для малого бізнесу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram