ГоловнаЕкономікаДержава

Шмигаль назвав передбачувані терміни отримання трьох траншів МВФ

Україна завершила переговори з МВФ.

Шмигаль назвав передбачувані терміни отримання трьох траншів МВФ
Фото: пресс-служба Кабмина

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль очікує перший транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,9 млрд доларів 5-6 червня, другий в розмірі 1,6 млрд доларів - восени, третій в розмірі 1,5 млрд доларів - в 2021 році.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером".

"Ми сьогодні завершили переговори з МВФ, президент провів телефонну розмову з керівником МВФ, і 5 червня ми очікуємо підписання договору та отримання першого траншу. Програма на 18 міс., кредит на 5 років, сума 5 млрд доларів, кредит за програмою Stand-by з досить спрощеними умовами, який дасть нам можливість рухатися спокійно в подоланні наслідків коронакризи. Буде перший транш 1,9 млрд доларів, очікуємо 5-6 червня, на осінь - 1,6 млрд доларів і в наступному році - 1,5 млрд доларів", - сказав він.

При цьому Шмигаль уточнив, що в цій програмі немає умов здійснення структурних реформ в країні.

"Програма дає Україні можливість рухатися вперед з іншими партнерами: Європейським Союзом, Світовим банком, ЄБРР, Європейським інвестиційним банком, загальна сума запозичень, які ми беремо, вона на рівні 10 млрд доларів", - додав він.

Раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови обговорив з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою затвердження першого траншу фінансової підтримки України.

Україна очікує схвалення кредиту МВФ на 5 млрд доларів 5 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram