ГоловнаЕкономікаБізнес

Інвестори житлових комплексів "Аркади" частково перекрили Хрещатик

Від забудовника вимагають квартир або грошей.

Фото: Олександр Рудоманов

Інвестори трьох житлових комплексів компанії "Аркада-Будівництво" частково перекрили вулицю Хрещатик через протест проти заморозки будівельних робіт.

Акція почалася о 9 годині ранку біля головного офісу банку "Аркада". Потім учасники акції перейшли до Офісу президента, а потім перекрили дві смуги Хрещатика біля Київміськадміністрації.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, інвестори вимагають, щоб "Аркада" відновила будівництво будинків, а влада Києва не заважала і прискорила введення в експлуатацію вже побудованих будинків.

Фото: Олександр Рудоманов
Фото: Олександр Рудоманов
Фото: Олександр Рудоманов
Фото: Олександр Рудоманов
Фото: Олександр Рудоманов
Фото: Олександр Рудоманов

Конфлікт навколо "Аркади" пов'язаний зі скандальним житловим комплексом "Патріотика на озерах". У 2005 році місто виділило під будівництво ділянку на південно-східній околиці поблизу озера Небреж, зараз ним володіє ТОВ "Контактбудсервіс". Забудовник, банк "Аркада", хоче звести на цій ділянці один із найбільший у Києві житлових комплексів – 43 будинки на 24–27 поверхів. Місцеві жителі виступають проти будівництва й за облаштування на озерах ландшафтного парку "Екопарк Осокорки".

Під тиском протестувальників будівництво було заблоковано. У відповідь забудовник зупинив будівництво інших ЖК – "Еврика" й "Патріотика".

Переговори між мерією та "Аркада" досі ні до чого не призвели. КМДА вимагає скорегувати проєкт будівництва "Патріотики на озерах" і винести його на обговорення містобудівної ради. Забудовник стверджує, що вже змінив проєкт, збільшивши площу зелених зон і знизивши щільність житлової забудови, але не хоче передавати його на містобудівну раду.

29 травня мер Віталій Кличко заявив, що попросить правоохоронні органи втрутитися в ситуацію й дати правову оцінку діям забудовника. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram