ГоловнаЕкономікаБізнес

У “М.С.Л.” вважають, що податки від лотерей держава має спрямувати на фінансування соціальної сфери Новости компаний

У всьому світі за рахунок лотерей держава фінансує різні соціальні й інфраструктурні проєкти.

В Україні має запрацювати модель цільового використання державою надходжень від лотерей. Таку точку зору висловив в.о. директора з комунікацій оператора державних лотерей “М.С.Л.” Антон Авдєєв під час вручення нового спорядження вихованцям хокейної школи на льодовій арені “Льодограй” (м. Богуслав, Київська обл.).

“У всьому світі за рахунок лотерей держава фінансує різноманітні соціальні й інфраструктурні проєкти: місцеве кіно, спорт, освіта… І Україна не має бути винятком!” - зазначив Авдєєв у своєму виступі.

У той самий час, на думку представника “М.С.Л.”, ситуація на лотерейному ринку далека від ідеальної.

“Кабінет Міністрів України запропонував законопроєкт про врегулювання грального бізнесу. Ми аналізуємо цей проєкт. І не розуміємо, чому там так багато про ліцензійні умови та вимоги до операторів, а про механізми фінансування соціальної сфери лише декілька абзаців”, - пояснює Авдєєв.

Антон Авдєєв також підкреслив, що зараз “М.С.Л.” за власний кошт фінансує певні соціальні проєкти. Серед них кінофестиваль “Молодість” і льодова арена “Льодограй”, на будівництво якої компанія витратила близько $3 млн.

На думку Авдєєва, історія льодової арени “Льодограй” - яскравий приклад того, як гроші від лотерей можуть змінити життя дітей по всій Україні.

“Ще у 2014 році ми збудували льодову арену “Льодограй” у Богуславі, і з тих пір дитяча хокейна команда «Шершні» 12 разів була призером в українських і міжнародних змаганнях. А юні богуславські фігуристи отримали 322 призові місця, в тому числі в міжнародних змаганнях. Завдяки арені “Льодограй” діти отримують нові можливості для власного майбутнього”, - пояснює представник “М.С.Л.”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram