ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував банківські рахунки "Укргазвидобування"

Компанія відвантажує продукцію тільки на підставі раніше отриманих передоплат.

Суд арештував банківські рахунки "Укргазвидобування"
Фото: facebook.com / Олег Прохоренко

Банківські рахунки компанії "Укргазвидобування" арештовані за рішенням суду.

Про це повідомило профільне видання enkorr.

"Дійсно, весь тиждень рахунки арештовані, ми писали про цей ризик раніше на сайті. Нормально вантажити продукцію не можемо, відвантаження здійснюються тільки на підставі раніше отриманих передоплат", - розповіли в компанії.

Арешт пов'язаний зі спробою стягнення спірного боргу фінансовою компанією "Фінгруп Фактор".

Як зазначено на сайті УГВ, вона викупила права вимоги за кредитним договором на 150 млн гривень, який у 2013 році "Укргазвидобування" підписала з пізніше збанкрутілим "Дельта Банком".

Компанія заявляє, що в 2017 році за рішенням Вищого господарського суду виплатила 214,1 млн гривень (сума включає тіло кредиту, відсотки, штрафи і пеню). Однак "Дельта Банк" це не задовольнило, він подав новий позов, в якому просив стягнути з цього ж кредиту 215,75 млн гривень (сума включає ще й прострочені відсотки за період після закінчення дії кредитного договору).

Не чекаючи на рішення суду, Фонд гарантування вкладів продав право вимоги "Дельта Банку" про стягнення коштів за кредитом. Переможцем тендеру стало ТОВ "Фінансова компанія Фінгруп Фактор", яке і намагається тепер стягнути борг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram