ГоловнаЕкономікаБізнес

У Державній судовій адміністрації майнили криптовалюту

Судові айтішники використовували обладнання ДСА в особистих інтересах.

У Державній судовій адміністрації майнили криптовалюту
Фото: СБУ

Співробітники правоохоронних органів повідомили про підозру двом працівникам держпідприємства "Інформаційні судові системи" Державної судової адміністрації (ДСА), які налагодили роботу цілої майнінгової ферми і декількох інтернет-магазинів на серверах і обладнанні ДСА.

Про це йдеться в телеграм-каналі директора ДБР Романа Труби.

Під час огляду дата-центру підприємства ДСА було встановлено наявність шкідливого програмного забезпечення, а також факт незаконного використання потужностей і електроенергії. На сайті ДБР ідеться, що майнінг відбувався щонайменше з 1 січня 2018 року, для цього використовувалося програмне забезпечення MinerGate. Також на серверах знайшли інсталяційний файл програми з функцією стеження.

Для майнінгу використовували окремі ноутбуки ДП "ІСС", які використовують для налаштування серверів, комп'ютерів ДСА та судів Києва.

Пресслужба СБУ повідомила, що цей факт розслідують за ч. 1 ст. 359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів отримання інформації), ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерних мереж) і ст. 361-1 (створення шкідливого програмного забезпечення) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram