ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін представить бюджет на 2020 рік у Раді в п'ятницю

Законопроєкт було внесено до парламенту в неділю, 15 вересня.

Кабмін представить бюджет на 2020 рік у Раді в п'ятницю
Ирина Верещук
Фото: Анна Стешенко

Кабінет Міністрів представить бюджет на 2020 рік у Верховній Раді в п'ятницю, 20 вересня.

Про це на погоджувальній раді повідомила представниця Кабміну в Раді Ірина Верещук, передає кореспондент LB.ua.

"Учора, у неділю, 15 вересня, уряд вчасно вніс до парламенту проєкт закону про державний бюджет України на 2020 рік. Кабінет Міністрів представить державний бюджет на пленарному засіданні в п'ятницю", - заявила вона.

За її словами, бюджет сформовано на двох принципах - реалістичності і збалансованості. Пріоритетами є: зміцнення обороноздатності, медична та освітня реформи, підтримка малого і середнього бізнесу, а також малих і середніх фермерів.

"Закликаю всіх депутатів мобілізуватися, щоб ми змогли якісно попрацювати над бюджетом і прийняти його вчасно. Вношу пропозицію прем'єр-міністра, щоб кожна фракція і депутатська група підготували і передали мені перелік питань, які хочуть обговорити з прем'єром і міністрами. Відповідно, ми організуємо зустрічі з міністрами", - додала Верещук.

Водночас співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко звернула увагу на відсутність тексту законопроєкту про державний бюджет на 2020 рік на сайті Ради.

Нагадаємо, в неділю, 15 вересня, Кабмін вніс у парламент проєкт державного бюджету на 2020 рік. Він зареєстрований у парламенті під номером 2000.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram