ГоловнаЕкономікаБізнес

Вовк і ще п'ятеро людей отримали підозри у справі "Роттердам+"

Двом фігурантам вручили підозри, ще чотирьом повідомили про підозру, оскільки вони перебувають за кордоном.

Вовк і ще п'ятеро людей отримали підозри у справі "Роттердам+"
Голова НКРЭКУ Дмитрий Вовк
Фото: Антикор

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру 6 топчиновникам у сфері енергетики у справі про можливе зловживання службовим становищем під час упровадження формули "Роттердам+". Про це повідомила пресслужба відомства.

Серед підозрюваних - колишній голова Нацкомісії з питань енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк і топменеджери холдингу ДТЕК.

Розслідування встановило, що колишній голова і член НКРЕКП, діючи за попередньою змовою групою осіб разом з іншими посадовими особами Комісії та за допомогою службових осіб підприємств приватного сектору економіки, використовуючи своє службове становище, розробили й ухвалили необґрунтований регуляторний акт, реалізація якого завдала споживачам понад 18 млрд 868 млн гривень збитків.

У березні 2016-го підозрювані затвердили методику визначень вартості енергетичного вугілля за формулою "Роттердам+" і створили умови для штучного зростання ціни продажу електричної енергії.

Безпосередньо підозру у справі вручено двом особам - начальнику управління енергоринку НКРЕКП і чинному директору ДП "Оператор ринку" Володимиру Євдокимову, який під час упровадження "Роттердам+" був членом комісії.

Чотирьом підозрюваним, які зараз перебувають за межами державного кордону України, повідомлять про підозру згідно з порядком, визначеним КПК України, їх викликали до слідчого для проведення слідчих і процесуальних дій.

Нагадаємо, ДП "Оператор ринку" зареєстровано 18 червня. У липні Кабінет Міністрів призначив директором державного підприємства Володимира Євдокимова.

14 червня Конституційний Суд України визнав створення НКРЕКП неконституційним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram