ГоловнаЕкономікаДержава

Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку

Суд задовольнив позов Коломойського до НБУ і Кабміну.

Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку
Фото: София Гаврилюк

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку України та Кабінету Міністрів про націоналізацію ПриватБанку.

Про це повідомляють на сайті суду.

"Суд визнав протиправними рішення відповідачів, наслідком яких стала націоналізація ВАТ «КБ «ПриватБанк», і визнав недійсним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку", - сказано в рішенні.

Відзначають, що розгляд цієї справи тривав з червня 2017 року. "Такий тривалий термін розгляду пов'язаний, зокрема, із загальним навантаженням на суддів з розгляду адміністративних справ і необхідністю дослідження значної кількості доказів у справі, обсяг якої становить понад 50 томів", - пояснили в суді.

"Підставами для прийняття такого рішення були, в тому числі, недоведеність відповідачами наявності законних підстав для зарахування ПАТ «КБ «ПриватБанк» до категорії неплатоспроможних, у результаті чого надалі було ініційовано процедуру його націоналізації і, власне, порушено процедуру націоналізації банку, порядок якої регламентовано на законодавчому рівні", - йдеться в рішенні суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram