ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський і Боголюбов оскаржили в суді націоналізацію "Приватбанку"

Позов спрямовано проти українського уряду.

Коломойський і Боголюбов оскаржили в суді націоналізацію "Приватбанку"
Фото: Сергей Нужненко

Колишні власники "Приватбанку" Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, а також компанія Triantal investments LTD оскаржили в суді націоналізацію фінансової установи.

Позов спрямовано проти українського уряду.

Про це з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень повідомляє ZN.UA.

"Судом встановлено, що в позовній заяві позивачі просять визнати недійсним договір купівлі-продажу акцій публічного акціонерного товариства комерційний банк "Приватбанк" ... в частинах, що стосуються прав та інтересів позивачів. При цьому зазначеного договору для належного дослідження і встановлення зазначених в позові обставин позивачі до матеріалів позовної заяви не додали", - йдеться у відповідній постанові суду.

Зазначено, що за результатами першого слухання, судді вирішили залишити позовну заяву без руху і дати позивачам 10 днів для збору необхідних доказів.

Нагадаємо, 4 грудня 2018 року в Високому суді Лондона було винесене офіційне рішення у справі за позовом "Приватбанку" до його екс-власниківм. Суддя дозволив банку оскаржити рішення суду першої інстанції в питанні юрисдикції. Суд визнав, що банк став жертвою масштабних шахрайських дій, але дійшов висновку, що не має юрисдикції для розгляду позову банку проти його колишніх акціонерів.

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ і висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram