ГоловнаЕкономікаФінанси

Екс-керівникам Укргазбанку оголосили підозру за привласнення 39 млн гривень

Крім екс-заступника голови правління банку, до злочину причетні колишній член наглядової ради і керівник комерційної структури.

Екс-керівникам Укргазбанку оголосили підозру за привласнення 39 млн гривень
Фото: znedv.ru

Двом колишнім топ-чиновникам АБ "Укргазбанк" і керівнику комерційної структури повідомлено про підозру у заподіянні збитків на 39 млн гривень.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Правоохоронці викрили злочинну "схему" з виведення і заволодіння коштами АБ "Укргазбанк". Встановлено, що, крім екс-заступника голови правління цього банку, до злочину причетні колишній член наглядової ради і керівник комерційної структури.

"З метою виведення державних коштів і подальшого їх заволодіння фігуранти створили підконтрольне їм підприємство, і для потреб банківської установи у підприємства були орендовані нежитлові приміщення, про що було укладено відповідний договір. Однак банк фактично не користувався ними. Незважаючи на це, на об'єктах були проведені ремонтно-будівельні роботи. Також чиновники не змогли надати документальне підтвердження необхідності використання зазначених приміщень", - йдеться в повідомленні.

У 2008-2009 роках за оренду приміщень і проведення ремонтних робіт на рахунки комерційної структури було перераховано кошти на загальну суму 39 мільйонів гривень. Таким чином, злочинними діями колишніх посадових осіб АБ "Укргазбанк" завдано збитків на зазначену суму.

11 лютого колишньому члену наглядової ради АБ "Укргазбанк", заступнику голови правління банку і керівнику підприємства було повідомлено про підозру за ч. 3, 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 9 січня колишнього заступника голови Укргазбанку відправили під суд за звинуваченням у заволодінні 100 мільйонами гривень державних коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram