ГоловнаЕкономікаБізнес

General Electric виготовила перший локомотив для України

Прибуття локомотива GE Evolution в Україну очікується вже в серпні.

Американська компанія General Electric виготовила перший локомотив серії GE Evolution відповідно до угоди між "Укрзалізницею" і GE Transportation.

Про це повідомив в.о. голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

"Ось він, перший локомотив General Electric, виготовлений для української залізниці. Збирають його на заводі в Пенсильванії, серія GE Evolution ТЕ33АС", - написав він у фейсбуці.

Кравцов повідомив, що прибуття першого локомотива GE Evolution в Україну очікується морем вже в серпні, а їх подальше доукомплектування проходитиме на Крюківському вагонобудівельному заводі.

Фото: facebook.com/Kravtsov.Evg

Нагадаємо, 23 лютого УЗ і GE Тransportation підписали рамковий договір про 15-річне партнерство з оновлення та модернізації рухомого складу українських залізниць. Він передбачає поставку близько 225 локомотивів General Electric серії Evolution до 2034 року і їх довгострокове технічне обслуговування.

За першим контрактом вартістю 140 млн доларів (з ПДВ) УЗ до кінця першого кварталу 2019 року отримає 30 тепловозів. Фінансування надав державний Укрексімбанк.

Партія локомотивів, яку поставить General Electric у співпраці з Крюківським вагонобудівним заводом - найбільша в історії незалежної України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram