ГоловнаЕкономікаФінанси

Продаж Укргазбанку заплановано на 2020 рік, ПриватБанку - на 2022 рік

Держчастку на банківському ринку скоротять з 55% до 24%.

Продаж Укргазбанку заплановано на 2020 рік, ПриватБанку - на 2022 рік
Фото: ubr.ua, Финансовый клуб

Держава планує продати Укргазбанк у 2020 році, ПриватБанк - у 2022-му.

Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на засіданні уряду в середу.

За його словами, уряд має намір ужити заходів для скорочення державної частки на банківському ринку з 55% наприкінці 2017 року до 24% в середньостроковій перспективі.

З цією метою Укргазбанк і ПриватБанк будуть продані, а в Ощадбанк і Укрексімбанк залучать акціонерів-міноритаріїв.

"Укргазбанк і ПриватБанк повинні бути повністю продані у 2020 і 2022 роках відповідно. Також до кінця 2019 року ми плануємо створити умови для залучення міноритарних акціонерів, це міжнародні фінансові установи, такі як Міжнародна фінансова корпорація і Європейський банк реконструкції і розвитку, в відповідно Ощадбанк і Укрексімбанк", - заявив міністр.

Створювати нові державні банки уряд не буде.

Нагадаємо, що держава націоналізувала найбільший в країні ПриватБанк наприкінці 2016 року, коли попередні власники довели його до банкрутства. Результати незалежного розслідування компанії Kroll показали, що ПриватБанк перед націоналізацією був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом десяти років. Це призвело до заподіяння банку збитків щонайменше в розмірі 5,5 млрд доларів США.

Укргазбанк був націоналізований під час кризи 2008-2009 років разом з банком "Київ" і Родовід Банком. Зараз це четвертий за величиною банк України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram