ГоловнаЕкономікаФінанси

Угорці збираються купити у росіян Промінвестбанк

OTP Group веде переговори з ВЭБ.

Угорці збираються купити у росіян Промінвестбанк
Фото: i.ua

Покупцем Промінвестбанку, української дочки російського Внешэкономбанка (ВЭБ), може стати угорська корпорація OTP Group.

Про це повідомляє російське видання "Коммерсант" із посиланням на два джерела, близькі до ВЭБ, і співрозмовника, знайомого з деталями переговорів.

OTP Group в Україні вже належить ОТП-Банк. За даними джерел видання, корпорація провела процедуру due diligence Промінвестбанку, а переговори з ВЭБ перебувають "на завершальній стадії".

Раніше в середу голова ВЭБ Сергій Горьков заявив, що корпорація має претендента на купівлю української «дочки», проте відмовився назвати ім'я потенційного покупця.

"Покупець повинен бути зрозумілим, прозорим і мати кошти. В Україні не так багато таких покупців", - заявляв Горьков ще в червні.

Згідно з рейтингом Національного банку України, ОТП-Банк за активами посідав 17 місце за підсумками першого кварталу цього року (22,6 млрд гривень). Промінвестбанк станом на 1 квітня за активами посідав 14 місце (39,3 млрд гривень).

За оцінками співрозмовників "Коммерсанта", банк можуть продати з коефіцієнтом 0,2-0,3 до капіталу. Станом на 30 червня, згідно зі звітністю МСФО, його капітал становив 6,3 млрд гривень, наводить дані видання.

Ще в травні "Коммерсант" із посиланням на свої джерела розповів, що ВЭБ шукає покупця для свого Промінвестбанку. Співрозмовники видання повідомляли, що український ринок збираються покинути також Сбербанк і ВТБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram