ГоловнаЕкономікаДержава

Южаніна запропонувала шукати "українську" модель реформування ДФС

"Треба йти з урахуванням тих принципів, які склалися в нашій державі".

Южаніна запропонувала шукати "українську" модель реформування ДФС
Нина Южанина
Фото: Макс Требухов

Голова комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради Ніна Южаніна вважає, що реформа Державної фіскальної служби повинна проходити з урахуванням українських реалій.

Про це вона сказала на круглому столі "Реорганізація податкової та митниці. Як новий уряд збирається наповнювати бюджет?" в Інституті Горшеніна.

"Реформування митниці має поєднуватися з глибоким розумінням тих процесів, які вже давно існують у цьому органі. Їх потрібно руйнувати. І не йти просто за принципом Великої Британії... Треба йти з урахуванням тих принципів, які склалися в нашій державі", - вважає Южаніна.

Депутат підкреслила, що відстоює цей погляд і в питанні податкових змін.

"На останніх зустрічі з МВФ ми зустрічаємо розуміння. Я пояснюю, чому систему спрощеного оподаткування ми не можемо швидко й одразу ліквідувати. Потрібно ж запропонувати щось інше для цих малих платників податків", - заявила вона.

Нагадаємо, що колишній міністр фінансів Наталія Яресько відстоювала протилежну думку. Вона говорила, що Україна 23 роки шукала свій "особливий" шлях в управлінні економікою, весь час відмовляючись від реформ, які проводили інші країни. "Наш" шлях - шлях до неліквідності", - говорила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram