ГоловнаЕкономікаДержава

Рада директорів МВФ розгляне виділення третього траншу Україні в липні

За останній рік Україна досягла значного прогресу у відновленні економічної стабільності

Рада директорів МВФ розгляне виділення третього траншу Україні в липні
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд у липні розгляне результати українських реформ на раді директорів. Таку заяву зробив голова місії фонду Рон ван Руден, яка працювала в Україні з 10 по 18 травня поточного року, повідомляє 112.ua.

У місії відзначили, що за останній рік Україна досягла значного прогресу у відновленні економічної стабільності, і критично важливим є продовження виконання структурних й інституційних реформ.

"Тому важливо, щоб влада зміцнила свої зусилля для закріплення фіскальної та фінансової стабільності, рішучого підвищення прозорості та забезпечення верховенства закону, а також для реформування великого і неефективного сектора державних підприємств. Реалізація рішучих заходів у цих сферах прокладе шлях для винесення результатів перегляду на Раду виконавчих директорів МВФ, яка очікується в липні 2016 року", - заявив Рон ван Руден.

Як повідомлялося, на думку рейтингового агентства Moody's, Україна отримає третій транш кредиту Міжнародного валютного фонду в розмірі 1,7 млрд доларів у найближчі місяці.

Нагадаємо, що Україна з вересня минулого року не може отримати третій транш кредиту МВФ. Останнім часом фонд чекав прояснення ситуації навколо уряду України і парламентської коаліції.

Відкрита МВФ в березні 2015 року чотирирічна програма EFF для України на $17 млрд спочатку передбачала проведення щоквартального перегляду програми, виділення Києву в 2015 році чотирьох траншів, в 2016 році - ще чотирьох. Однак до теперішнього часу країна отримала лише перший транш на $5 млрд і другий транш на $1,7 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram