ГоловнаЕкономікаБізнес

Російські туристи почали втрачати інтерес до Криму

Жителям РФ не сподобався рівень сервісу на півострові

Російські туристи почали втрачати інтерес до Криму
Фото: aquatek-filips.livejournal.com

Російські туристи почали втрачати інтерес до Криму як місця відпочинку. Про це свідчить 25%-ве падіння попиту на перельоти до Сімферополя, пише "Коммерсант".

"Ми прогнозували цей ефект за підсумками минулорічного літнього сезону: інфраструктура півострова наразі не дає такої самої якості сервісу, як звичні для росіян Туреччина і Єгипет, і багато мандрівників, побувавши в Криму, вирішили, що наразі не готові вибирати його для регулярного відпочинку", - заявив виданню комерційний директор компанії "Связной-Тревел" Андрій Осинцев.

Падіння популярності Сімферополя помітили і в інших російських агентствах, які торгують авіаквитками. У Biletix падіння попиту оцінили у 7,5%, у DaTravel.com - у 2%.

Пік попиту на відпочинок у Криму серед росіян було зафіксовано влітку 2015 року. Тоді системи бронювання називали Сімферополь більш затребуваним напрямком подорожей, ніж маршрути усередині Росії. Однак минулої зими туроператори почали говорити про поступове зниження популярності цього напрямку.

Нагадаємо, на початку квітня стало відомо, що найбільший туроператор Криму виставив на продаж усі активи. Утім, потім компанія повідомила, що розраховує продати тільки один об'єкт, щоб отримати кошти на ремонт інших. Як тільки якийсь пансіонат знайде покупця, інші пропозиції знімуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram