ГоловнаЕкономікаБізнес

Mars вирішив відкликати продукцію в 55 країнах світу через шматок пластика

Відкликанню підлягають шоколадні батончики Mars, Snickers, Milky Way Minis, Miniatures, набори цукерок Celebrations і Mini Mix

Mars вирішив відкликати продукцію в 55 країнах світу через шматок пластика
Фото: austinist.com

Американський виробник шоколадних виробів Mars Inc. відкликає значну частину своєї продукції з 55 країн світу. Про це повідомив у вівторок, 23 лютого, представник компанії в Нідерландах, інформує DW.

Відкликанню підлягають шоколадні батончики Mars, Snickers, Milky Way Minis і Miniatures, а також набори цукерок Celebrations і Mini Mix.

Як зазначають, компанія зважилася на такий серйозний крок після того, як один із споживачів у Німеччині знайшов у батончику частинки пластику.

У Німеччині буде відкликано продукцію з мінімальним терміном зберігання від 19 червня 2016 року до 8 січня 2017 року.

Згідно з повідомленням, вироби, що підлягають поверненню на ринках семи європейських країн (Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Великобританія, Нідерланди, Бельгія), були вироблені в Нідерландах.

Компанія обґрунтувала своє рішення бажанням "уникнути вживання зазначених продуктів покупцями". Mars планує встановити, яким чином і коли пластик міг потрапити в шоколадну продукцію.

Нагадаємо, на початку лютого французький сенат одностайно прийняв закон, що забороняє супермаркетам викидати або утилізувати нерозпродані продукти харчування до завершення терміну придатності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram