ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко підписав зміни до Податкового кодексу

Поправки знижують ЄСВ до 22% і змінюють правила спрощенки.

Порошенко підписав зміни до Податкового кодексу
Фото: Сайт президента Украины

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін у Податковий кодекс України і деякі законодавчі акти України для забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році.

Про це повідомляють у блискавці УНН.

Нагадаємо, 24 грудня Верховна Рада затвердила податкові зміни на 2016 рік, прийнявши законопроект №3688. За нього проголосував 251 народний депутат.

Законопроект зокрема встановлює ставку єдиного соціального внеску на рівні 22%, а ставку податку на доходи фізичних осіб - у розмірі 18% (замість двох чинних ставок 15% і 20%).

Для спрощення системи оподаткування передбачено такі зміни: зменшення для платників III групи річного обсягу доходу з 20 млн гривень до 5 млн гривень; збільшення ставок для платників III групи: з 2 до 3% (для платників ПДВ) - і з 4 до 5% (для неплатників ПДВ); підвищення в 1,8 разу ставок єдиного податку для 4-ї групи платників (сільгосппідприємства); скасування на 2016 рік застосування коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки землі для визначення бази оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи.

Цей самий законопроект знижує ставки рентної плати під час видобутку природного газу з метою реалізації промисловим споживачам з 55-28% до 29-14% залежно від глибини видобутку (до і понад 5 км). Також Рада тимчасово до 1 квітня 2016 року зберегла чинну ставку рентної плати для видобутку газу для потреб населення (на глибині до 5 км) на рівні 70%. З квітня ставку знизять до 50%.

Загалом закон вносить зміни до 38 законодавчих актів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram