ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін вирішив створити "Нафтогазу" наглядову раду

Акції компанії перейдуть від Міненерговугілля до Мінекономрозвитку

Кабмін вирішив створити "Нафтогазу" наглядову раду

Кабінет Міністрів на засіданні в п'ятницю затвердив новий статут "Нафтогазу України", який передбачає формування наглядової ради, а також вирішив передати акції компанії від Міненерговугілля до Мінекономрозвитку.

Про це розповіло "Інтерфаксу-Україна" джерело в уряді. "Проголосували, але ще треба дочекатися підписання документів", - сказав він.

Ухвалення нового статуту є частиною реформування компанії, на якому наполягає Європейський банк реконструкції розвитку, великий кредитор України.

Як повідомляє Oilnews, проект реформування розраховано на два роки. На першому етапі буде створено наглядову раду як орган управління "Нафтогазом", але з обмеженими повноваженнями: наприклад, главу правління НАКу обиратиме Кабінет Міністрів. В останній редакції статуту було передбачено 5 членів спостережної ради: троє з них - незалежні директори, один - представник Кабміну, ще один - президента України. Процес створення наглядової ради можуть запустити вже в січні 2016 року.

Окремим урядовим актом планується затвердити, що "Нафтогаз" є власником акцій у ПАТ "Укргазвидобування" (100%), "Укртранснафта" (100%) і "Укрнафта" (50% + 1 акція). Згідно з планом, до статутів дочірніх підприємств, в яких "Нафтогазу" належить 100% акцій ("Укртранснафта", "Укргазвидобування"), до жовтня 2016 року внесуть зміни, які передбачають ліквідацію наглядових рад цих компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram