ГоловнаЕкономікаДержава

Переговори щодо ембарго РФ проти України не дали результату

Із 1 січня українські товари потраплять під заборону в Росії.

Переговори щодо ембарго РФ проти України не дали результату
Алексей Улюкаев
Фото: http://www.peoples.ru/

На Тристоронніх консультаціях між РФ, ЄС і Україною, які відбулися у вівторок у Брюсселі, не вдалося досягти необхідних домовленостей, заявив міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв журналістам за підсумками переговорів.

При цьому він зазначив, що запровадження продембарго щодо України пов'язане не з тематикою асоціації, а з тим фактом, що Україна приєдналася до санкцій проти Росії, передає "Интерфакс".

За підсумками зустрічі дано доручення експертам спробувати протягом місяця знайти прийнятні рішення, щоб зняти російські занепокоєння через асоціацію ЄС та України, але, заявив Улюкаєв, "потрібні екстраординарні зусилля", щоб з 1 січня щодо України не було введено продембарго і непреференційний торговий режим.

Міністр також зазначив, що висловлені ЄС пропозиції щодо скасування російського занепокоєння неприйнятні для Росії, а російські пропозиції поки що враховані лише частково і цього явно недостатньо.

Нагадаємо, Росія заявила про плани ввести торговельні обмеження з Україною при набутті чинності угоди про створення зони вільної торгівлі України та ЄС.

За словами прем'єра України Арсенія Яценюка, ембарго призведе до скорочення українського експорту в РФ на $600 млн. Він пообіцяв, що Київ відповість "дзеркальними діями".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram