ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрбуд" призупиняє будівництво на Микільській Слобідці

Корпорація спробує переконати киян у користі її проекту для громади.

"Укрбуд" призупиняє будівництво на Микільській Слобідці
Фото: Тарас Спивак

Корпорація "Укрбуд", яка будує житловий комплекс на Микільській Слобідці, призупиняє будівельні роботи до відкритої презентації проекту та обговорення з місцевими жителями. Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу президента корпорації Максима Микитася.

За словами Микитася, навколо будівництва ЖК "Сонячна рив'єра" розплодилося чимало чуток, що обернулося скандалами і конфліктами з активістами. У зв'язку із цим компанія призупиняє будівництво, щоб подати киянам презентацію проекту і розвитку території, після чого ухвалить рішення про подальшу долю об'єкта.

"У нас є всі дозвільні документи на будівництво. І наші повноваження підтверджені судовими рішеннями. Але, мабуть, роботи з місцевою громадою виявилося недостатньою, ми не змогли роз'яснити людям, що ми хочемо будувати і як виглядатиме це місце після благоустрою. Це і послужило причиною непорозуміння з місцевою громадою. І певної миті учасниками цього конфлікту стало багато псевдоактивістів, які, переслідуючи особисту вигоду, роздмухують скандал і вводять в оману тих місцевих жителів, які щиро переживають за долю свого району", - зазначив Микитась.

Зокрема, крім житлових будинків, "Укрбуд" планує облаштувати 3 км набережної Дніпра і побудувати нову дорожню розв'язку з наскрізним виїздом на Русанівську набережну, а також уже проводить заміну теплових і каналізаційних комунікацій для всього району.

Микитась розповів, що на місці занедбаного зараз берега протоки заплановано висадити дерева, розчистити русло, облаштувати два нові сквери і чотири дитячі ігрові майданчики. Корпорація також продовжить ремонти в загальноосвітніх школах Микільської Слобідки й оновлення наявної зони здоров'я, допоможе з ремонтом головного храму Української греко-католицької церкви.

"Нам є що запропонувати жителям Слобідки, ми відкриті до співпраці і готові до реалізації побажань киян. Упевнений, що люди схвалять по-європейськи облаштовану, красиву набережну зі скверами і дитячими майданчиками", - повідомив він.

Ці та інші складові проекту будівництва "Сонячної рив'єри" з докладним описом презентують киянам найближчим часом. Після чого буде прийнято рішення про подальші дії.

"Мер Києва Віталій Кличко рекомендував не продовжувати будівництво, поки ми не повернемо довіру місцевих жителів. І ми вирішили провести відкриту презентацію проекту для киян і відповісти на всі запитання. Після презентації та обговорення проекту ми візьмемо на себе зобов'язання з благоустрою території та виконаємо їх повною мірою", - наголосив голова "Укрбуду" Максим Микитась.

Нагадаємо, з лютого цього року періодично виникає протистояння між забудовником і громадськими активістами щодо будівництва житлового комплексу "Сонячна рив'єра" на вулиці Микільсько-Слобідській, 1. Ділянку землі передали під забудову рішенням Київради ще 26 липня 2007 року. 1 жовтня 2015 року Вищий господарський суд України підтвердив законність цього рішення, але активісти продовжують перешкоджати будівельним роботам. У зв'язку із чим 18 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що необхідно надати повний план розвитку території, інфраструктури для відпочинку мешканців мікрорайону й отримати згоду громади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram