ГоловнаЕкономікаДержава

Прокуратура проводить обшуки на Одеському припортовому заводі

Як повідомив Давид Сакварелідзе, посадові особи ОПЗ завдали збитків держбюджету на 4 млрд грн

Прокуратура проводить обшуки на Одеському припортовому заводі
Фото: yes-ukraine.org

Прокуратура почала розслідувати заподіяння посадовими особами Одеського припортового заводу збитків державному бюджету у розмірі 4 млрд гривень.

Про це прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе написав у Facebook.

"Правоохоронці встановили, що посадові особи підприємства протягом 2015  року реалізовували продукцію підприємства (аміак, карбамід, азот рідкий діоксид (діоксид) вуглецю, кисень рідкий, натрій сірчанокислий) іноземному контрагенту за цінами, значно нижчими від ринкових", - сказано в повідомленні.

За словами Сакварелідзе, таким чином посадовці завдали збитків державі у розмірі 4 млрд гривень.

"У даний момент нами проводяться санкціоновані судом обшуки в приміщеннях Одеського припортового заводу на території міста Южний (Одеська область) з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення злочину і вилучення документів, необхідних для вивчення під час слідства. Слідство перевіряє версію використання потужностей підприємства для присвоєння учасниками схеми щорічно сотень мільйонів доларів", - написав він.

Сакварелідзе додав, що припускає, що до корупційної схеми можуть бути причетні чиновники вищих органів державної влади, так само як і пролобійовані ними керівники цього підприємства за участю низки сумнівних іноземних компаній.

Нагадаємо, в жовтні прес-служба Держфінінспекції повідомила, що ревізія діяльності держпідприємства "Нацпроект "Повітряний експрес" виявила багатомільйонні розкрадання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram