ГоловнаЕкономікаБізнес

Кияни платитимуть за спожите в жовтні тепло за фактичними обсягами, а не за нормами Новости компаний

Сума за опалення в платіжках буде розрахована з розрахункового теплового навантаження

ПАТ «Київенерго» надасть можливість споживачам компанії, у будинках яких встановлено, але ще не прийнято на комерційний облік вузли обліку тепла, оплатити фактичний обсяг споживання у жовтні, а не нормативний (з розрахунку за квадратний метр), як раніше. Тобто згідно з тією сумою, яку вони заплатили б за показниками будинкового лічильника теплоенергії.

У квитанціях, які отримають такі клієнти, сума розраховуватиметься на підставі проектного теплового навантаження будівлі з урахуванням температури навколишнього середовища під час опалювального сезону і кількості днів надання послуги.

Широке застосування такого алгоритму розрахунку з кінцевим споживачем компанія практикує вперше. Зростання тарифів на тепло на тлі економічної кризи мотивувало «Київенерго» як соціально відповідальну компанію піти назустріч своїм клієнтам, забезпечивши можливість заплатити за тепло, спожите в жовтні, так, як вони б сплатили за нього за наявності будинкового лічильника.

Нагадаємо, у 2015 році «Київенерго» реалізує інвестпрограму зі встановлення у столичних будинках 3 тис. вузлів обліку теплоенергії. Враховуючи ще 1 тис. вузлів, які встановлює цього року міська влада, 90% споживачів столиці у зоні теплопостачання «Київенерго» платитимуть за тепло за показами лічильників.

Станом на 4 листопада за програмою «Київенерго» вже змонтовано 2795 вузлів. Згідно з графіком, паралельно із закінченням етапу робіт з монтажу обладнання вузлів обліку в металі компанія здійснює установлення витратомірів і обчислювачів, а також виконує пусконалагоджувальні роботи на змонтованих вузлах обліку. Витратоміри та обчислювачі вже встановлено на 1189 вузлах обліку теплоенергії. З них на комерційний облік компанія прийняла 807 приладів. Відповідно до наявних людських і технічних ресурсів, тестування, пусконалагоджувальні роботи і прийняття на комерційний облік триватимуть близько місяця.

Встановлення обчислювальних блоків на вузлах обліку теплоенергії, їхнє налагодження та тестування мають свої особливості. Ці роботи виконуються після початку опалювального сезону та подачі теплоносія у будинки, де встановлено вузол обліку. Тому щодо тих киян, у будинках яких вже змонтовано, але ще не доукомплектовано вузли обліку, компанія прийняла соціально зважене рішення в інтересах споживача.

«Інвестпрограма «Київенерго» зі встановлення 3 тис. вузлів обліку тепла реалізується у рекордно стислі терміни - протягом міжопалювального сезону. Незважаючи на колосальний обсяг робіт, компанія виконала взяті на себе зобов'язання перед киянами. Прозорий і коректний облік тепла вигідний як споживачам, так і теплопостачальній компанії. Споживач отримує можливість коректувати своє споживання, заощаджувати і покращувати рівень енергоефективності будинку, компанія - чітко планувати обсяги необхідного газу», - зазначив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Діючі тарифи на опалення затверджено постановою №1171 від 31 березня 2015 року Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Информацию о тарифе клиенты могут увидеть на сайте в разделе Теплоэнергия/Тарифы.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram