ГоловнаЕкономікаБізнес

Коломойський помирився з Пінчуком і владою

Дніпропетровський олігарх зняв Шустера з ефіру, захищаючи бізнес

Коломойський помирився з Пінчуком і владою
Фото: Макс Левин

Українські олігархи Ігор Коломойський та Віктор Пінчук уклали мирову угоду у Лондонському арбітражному суді щодо спору про виплату дивідендів у їхньому спільному феросплавному бізнесі.

Про це повідомляє ZN.UA.

Пінчук подав до суду, вимагаючи виплати 500 млн доларів дивідендів від прибутку так званого феросплавного холдингу (Нікопольський, Запорізький і Стахановський феросплавні заводи, Марганецький і Орджонікідзевський ГЗК).

За даними видання, у результаті мирової угоди Пінчук одержить приблизно половину цієї суми.

ZN.UA додає, що раніше Державна фіскальна служба почала розслідувати схему відходу від оподаткування, яка використовується у феросплавному холдингу. Щоб захиститися, Коломойський нібито пішов на переговори з владою. Саме з цим видання пов'язує зняття з ефіру ток-шоу Савіка Шустера, яке виходило на каналі Коломойського "1+1". За інформацією ZN.UA, після цього 20 вересня бізнес-партнер Коломойського Геннадій Боголюбов зустрівся з Петром Порошенком, Арсенієм Яценюком, Борисом Ложкіним, Арсеном Аваковим і Олександром Турчиновим. Ця зустріч, що стосувалася питань політичного та економічного характеру, "не вирішила всіх питань, але ввела взаємини між Коломойським і Порошенком, що загострилися, у стан "ні миру, ні війни", пише видання,.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram