ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін звільнив главу Державіаслужби (оновлено)

Відсторонений за скаргою Саакашвілі чиновник остаточно позбувся посади

Кабмін звільнив главу Державіаслужби (оновлено)
Денис Антонюк
Фото: hromadske.tv

Кабінет Міністрів України звільнив Дениса Антонюка з посади голови Державної авіаційної служби. Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

"Сьогодні за моїм поданням Кабінет Міністрів України ухвалив рішення звільнити пана Антонюка з посади голови Державної авіаслужби. Рішення прийнято, воно є фінальним", - цитує Пивоварського РБК-Україна.

Міністр заявив, що нового керівника служби оберуть на конкурсі.

Увечері Кабмін оприлюднив розпорядження про звільнення Антонюка. Причина звільнення - порушення присяги державного службовця (пункт 6 частини першої статті 30 Закону України "Про державну службу").

Іншим розпорядженням виконувачем обов'язків глави Державіаслужби призначено Едуарда Дьоміна. За посадою він - заступник директора департаменту льотної експлуатації - начальник управління виконання польотів - державний інспектор з авіаційного нагляду за льотною експлуатацією Державіаслужби.

Нагадаємо, Антонюка відсторонили від посади після того, як 26 червня глава Одеської обладміністрації Михайло Саакашвілі публічно розкритикував його діяльність. Саакашвілі заявив, що якщо в Україні і далі діятиме монополія на польоти "окремих компаній", то ціни на квитки будуть такими ж високими, і принцип "відкритого неба" нічого не змінить. З 31 серпня він повернувся до виконання обов'язків.

Антонюк обіймав пост глави Державіаслужби з 12 березня 2014 року. До цього він обіймав посаду директора з розвитку маршрутної мережі та альянсів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", яка домінує на вітчизняному ринку авіаперевезень. МАУ контролює Ігор Коломойський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram