ГоловнаЕкономікаФінанси

Уманський став першим заступником міністра фінансів замість Мярковського

Уряд ухвалив рішення менш як годину тому

Уманський став першим заступником міністра фінансів замість Мярковського
Фото: Макс Левин

Кабмін України призначив колишнього в.о міністра фінансів (2009-2010) Ігоря Уманського першим заступником міністра фінансів на сьогоднішньому засіданні, яке закінчилося менш як годину тому. Цю інформацію LB.ua підтвердив сам Уманський.

"Так, трохи більше як півгодини тому закінчилося засідання уряду. Пропозиція надійшла від міністра. У понеділок з посади звільнили Мярковського, сьогодні ухвалено рішення щодо моєї кандидатури", - сказав чиновник.

В першу чергу він має намір розібратися з реальним станом справ у фінансовому секторі, оскільки за інформацією, яка знаходиться у відкритому доступі, зробити це складно. На запитання, чому уряд вибрав саме його, Ігор Уманський відповів, що потрібна була людина з досвідом роботи в міністерстві на керівних постах.

Нагадаємо, Анатолій Мярковський є підозрюваним у справі про розтрату державних коштів. Прокуратура підозрює, що колишній міністр фінансів Юрій Колобов, спільно з іншими чиновниками, серед яких і Мярковський, порушуючи умови проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком", організували підготовку законопроекту про внесення змін до держбюджету України, який направили в Кабінет Міністрів України . Це призвело до виділення 220 млн грн на придбання за державні кошти телекомунікаційного обладнання для створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram