ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР готовий дати грошей на ГТС України

Азаров оцінив модернізацію системи в 4,5 млрд євро.

ЄБРР готовий дати грошей на ГТС України
Фото: avto.ru

Європейський банк реконструкції і розвитку готовий надати Україні кредит на модернізацію газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород.

"Україна зацікавлена в модернізації своїх газопроводів, банк з радістю надасть допомогу українському уряду для вирішення цього питання", - цитує прес-служба уряду заяву керівника делегації Ради директорів ЄБРР Джорджіо Леччезі, зроблену ним під час зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

У свою чергу прем'єр зазначив, що за всі роки співробітництва України та ЄБРР було реалізовано майже 300 спільних проектів на суму близько 7,5 млрд євро.

Раніше заявлялося, що ЄБРР і Європейський інвестиційний банк виділять на українську ГТС $308 млн. Однак вимогою кредиторів було реформування НАК "Нафтогаз України".

Зазначимо, що, за оцінками Азарова, модернізація газотранспортної системи України обійдеться в 4,5 млрд євро. Її пропускна спроможність збільшиться на 30%.

Питання модернізації вирішуватиметься після оцінки вартості ГТС, яка повинна завершитися в найближчі тижні. Оцінювачем вартості газотранспортної системи України є київська компанія Baker Tilly Ukraine. Вона повинна провести оцінку вартості активів системи магістрального трубопровідного транспорту газу, в тому числі підземних сховищ газу та об'єктів інфраструктури.

ГТС України складається з 38,55 тис. км газопроводів, 72 компресорних станцій, 12 підземних сховищ, майже 1,5 тис. газорозподільних станцій.

Фото: utg.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram