ГоловнаЕкономікаБізнес

Розпочався продаж iPhone 5

В Україні телефон з'явиться лише наприкінці жовтня.

Розпочався продаж iPhone 5
Фото: EPA/UPG

Смартфони iPhone 5 надійшли у продаж. Першими у світі в крамницях їх змогли придбати австралійці - на цьому континенті продажі стартували сьогодні вночі за київським часом.

Про це пише Lenta.ru, посилаючись на Reuters. Нині новий пристрій від Apple також удасться купити в Японії, Сингапурі, Гонконгу, Франції, Німеччині, Великобританії, Канаді та США. Через тиждень, 28 вересня, апарат з'явиться на прилавках магазинів ще 22 держав.

В Україні iPhone 5 надійде у продаж 31 жовтня.

Нагадаємо, що попередні замовлення на нову версію смартфона iPhone від компанії Apple в першу добу продажів перевищили 2 млн, що вдвічі більше за колишній рекорд, установлений під час збуту попередньої версії iPhone - 4S. У США покупці вже тиждень стоять у чергах до крамниць. У соцмережах навіть почали пропонувати особливу послугу - постояти в черзі за iPhone. Звісно, за певну платню.

Новий гаджет отримав екран зі збільшеною до чотирьох дюймів діагоналлю, монолітний металевий корпус і підтримку LTE-мереж, нову операційну систему iOS 6.

За оцінками економістів, новий iPhone підвищить ВВП США на 0,5%. Згідно з планами Apple, у четвертому кварталі буде продано 8 млн нових iPhone 5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram