Восени продукти харчування подорожчають на 15-25%, пише свіжий журнал "Фокус" (№30) у статті "Голодний рік". Журнал навіть виніс на обкладинку заголовок статті. Автор тексту Валерія Липка опитала експертів компаній Pro-Consulting, "ПроАгро", асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" та "Укрхлібпрому".
Експерти аграрного ринку стверджують, що середня ціна на хліб, молоко, сир і кефір до осені зросте на 25%, гречка подорожчає на 7-10%, телятина - на 15%, а м'ясо птиці - на 15-20%.
Основною причиною зростання цін журнал називає неврожай зерна внаслідок посушливої погоди.
Нагадаємо, темпи зростання цін в Україні в першому кварталі були найнижчими за останні десять років.