ГоловнаЕкономікаДержава

У нас не критикують тільки тих, хто нічого не робить, - Червоненко

Помічник міністра надзвичайних ситуацій позитивно оцінює введення швидкісного залізничного транспорту.

У нас не критикують тільки тих, хто нічого не робить, - Червоненко
Фото: Макс Левин

У нас не критикують тільки тих, хто нічого не робить, а щоб зрозуміти, чим потяги "Hyundai" кращі чи гірші альтернативних варіантів, потрібно брати участь у переговорах.

Про це заявив помічник міністра надзвичайних ситуацій України, екс-голова Нацагентства з питань Євро-2012 Євген Червоненко.

"Під час купівлі будь-якого імпортного складу або будь-якої техніки - літаки, вертольоти, потяги - дуже важливим є питання, так би мовити, "присісти на голку". У сервісі і в запчастинах ми "сідаємо на голку", тому яка вартість цього - це і є головне питання. Чи будуть вони рентабельними й окупними? Думаю, що ті, хто приймав рішення, порівнювали все", - зазначив Червоненко.

Чиновник позитивно оцінив перспективи впровадження швидкісного залізничного транспорту в Україні, зазначивши, що основний камінь спотикання в його розвитку - недостатня якість залізничного полотна.

"Наскільки я тямлю в цих питаннях, стан нашого полотна глибоко, наголошую, глибоко, не досліджували від часів товариша Кагановича. І коли я був міністром, питання впровадження швидкісних поїздів уперлося саме в стан полотна й інфраструктури навколо. Думаю, максимальна швидкість - 160 км/год. У принципі, швидкісні поїзди в Європі дуже успішні. Питання в тому, щоб пов'язати ціни з тим, що потрібно народу, з його купівельною спроможністю. Вважаю, такі потяги мають право на життя. Якщо правильно вибудувати графік і конкурувати з авіацією. Тим паче, що ціни на авіаперельоти в нас захмарні", - зауважив Червоненко.

При цьому екс-міністр упевнений, що подібний вид транспорту стане затребуваним в Україні.

"А ми що, з іншого тіста? Головне - грати за законами, за правилами, не вигадувати український велосипед. У Європі, я наголошую, це дуже зручний вид транспорту. Я ним користуюся. Ви знаєте, навіть часто відмовляюся від машини, яку люблю", - зазначив Є. Червоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram