ГоловнаКультура

Апеляційний суд підтримав звільнення Ройтбурда з Одеського художнього музею

Рішення першої інстанції скасовано.

Апеляційний суд підтримав звільнення Ройтбурда з Одеського художнього музею
Александр Ройтбурд
Фото: Макс Левин

Одеський апеляційний суд скасував рішення Приморського райсуду від 10 лютого, яким було визнано незаконним звільнення Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею.

Рішення суду від 28 травня оприлюднене в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд визнав доводи Ройтбурда як позивача помилковими і вказав, що Одеська обласна рада все-таки мала повноваження розірвати контракт з ним, хоча укладала його обласна адміністрація.

"Одеська обласна рада, делегувавши Одеській обласній державній адміністрації функції управління комунальною установою, разом з тим не позбавлена права контролю за діяльністю комунального закладу", - наголошено в рішенні.

"Ви, звісно, будете сміятися, але ці дивовижні люди знову мене звільнили", - прокоментував судове рішення Ройтбурд у своєму фейсбуці.

Він очолює Одеський худмузей з березня 2018 року.

Нагадаємо, 4 вересня 2019 року Одеська облрада проголосувала за дострокове розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом. Він одразу заявив, що буде оскаржувати це рішення в суді і пізніше виграв суд у першій інстанції.

Одеська обласна держадміністрація при цьому не стала розривати контракт з художником, він продовжував виконувати обов'язки директора.

Міністерство культури назвало рішення облради безпідставним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram