ГоловнаКультура

Держкіно 2019 року заборонило показ фільму із Зеленським в одній з головних ролей

У ньому знімалася актриса, яка незаконно відвідувала Крим.

Держкіно 2019 року заборонило показ фільму із Зеленським в одній з головних ролей
Кадр из фильма
Фото: filmpro.ru

Державне агентство України з питань кіно 2019 року заборонило до показу та розповсюдження п'ять фільмів, серед яких і стрічку "Вісім перших побачень". Одну з ключових ролей у фільмі зіграв Володимир Зеленський.

На сайті Держкіно кажуть, що державну реєстрацію скасовано через наявність у списку творців фільму осіб, які загрожують національній безпеці України. У випадку з фільмом "Вісім перших побачень" це актриса Катерина Варнава, якій заборонено в'їзд в Україну через незаконне відвідування Криму.

Цей фільм зняли 2012 року режисери Девід Додсон і Олександр Маляревський, сценаристами виступили Володимир Зеленський і Андрій Яковлєв.

Також був заборонений фільм "Мачете" 2008 року, оскільки в ньому грав Стівен Сігал - американський актор, який активно підтримує окупацію Росією Криму.

Третім забороненим фільмом стали "Бешкетники з Тімпельбаха" 2008 року, оскільки в ньому знявся французький актор Жерар Депардьє, який також незаконно відвідував окупований Крим.

Ще два фільми, яким відмовили в праві поширення і показу - це російські стрічки "Стріла" і "Я так не думаю", зняті 2017 року режисером Давидом Даніеляном.

Нагадаємо, 2017 року Служба безпеки заборонила в'їзд в Україну російській телеведучій "Нового каналу", учасниці Comedy Woman Катерині Варнаві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram