ГоловнаКультура

В Італії випадково знайшли викрадену 23 роки тому картину Клімта

"Портрет жінки" оцінюють у 60 млн євро.

В Італії випадково знайшли викрадену в 1997 році картину австрійського художника Густава Клімта. Про це пише The Guardian.

"Полотно "Портрет жінки", яке оцінюють у 60 млн євро, знайшли у дворі галереї сучасного мистецтва в італійському місті П'яченца, з якої вона і зникла 23 роки тому", - йдеться в матеріалі.

Прибираючи плющ зі стіни, садівник виявив залізну панель, а за нею - схованку, в якій і зберігалася картина.

Фото: https://www.newser.com

За версією поліції, грабіжники сховали картину в стіні, щоб повернутися за нею, коли про крадіжку забудуть, але щось пішло не за планом.

"Портрет жінки" - пізній шедевр художника. Зазначається, що картину вважали одним з найбільш розшукуваних творів мистецтва. Експерти вже підтвердили, що це дійсно оригінал Клімта.

Нагадаємо, у вересні 2019 року в місті Комп'єнь, недалеко від Парижа, літня француженка знайшла у себе на кухні картину "Осміяння Христа" епохи Проторенесансу, яку раніше вважали безповоротно втраченою. Картина висіла просто над плитою для приготування їжі. Француженка думала, що це стара ікона, і вирішила з'ясувати її вартість. У жовтні картину продали з аукціону за рекордні 24 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram