ГоловнаКультура

Померла відомий український балетмейстер Аніко Рехвіашвілі

Хореограф важко хворіла.

Померла відомий український балетмейстер Аніко Рехвіашвілі
Анико Рехвиашвили
Фото: https://project.weekend.today/

На 56-му році життя померла керівник балету Національного театру опери та балету України, відомий балетмейстер Аніко Рехвіашвілі. Про це в суботу повідомили в пресслужбі театру.

«Вона тяжко хворіла. Навіть не виходила на роботу з початку театрального сезону. 12 грудня Аніко виповнилося б 56 років», - йдеться в повідомленні.

Аніко Рехвіашвілі закінчила хореографічну студію Державного академічного ансамблю танцю України ім. П. П. Вірського (1982), хореографічне відділення Київського інституту культури (1990).

Була організатором, художнім керівником і балетмейстером балетного театру "Аніко балет" (1995). З 1996 року завідувала кафедрою сучасної класичної хореографії Національного університету культури і мистецтв.

Серед хореографічних постановок Рехвіашвілі: «Болеро», «Чотири поцілунки», «Пристрасть», «Пори року», «Італійський альбом», «Незакінчена сповідь».

На сцені Національної опери України поставила балети «Віденський вальс», «Даніела», «Дама з камеліями», «Дафніс і Хлоя», «Снігова королева», «Ночі в садах Іспанії» і «El sombrero de tres picos», «Юлій Цезар», «Половецькі танці», балетні сцени в операх «Мойсей» , «Ярослав Мудрий», «Норма», «Наталка Полтавка», низку хореографічних номерів і танців для солістів.

Рехвіашвілі була лауреатом Міжнародного конкурсу ім. Сержа Лифаря (в 1996 році, третя премія в номінації хореографія), а також лауреатом 25-ї премії «Київська пектораль» у номінації «Краще пластичне рішення вистави» (балет «Снігова королева»).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram