ГоловнаКультура

НСТУ вирішить, чи поїде Maruv на Євробачення, у найближчі 48 годин

Співачка дає концерти в Росії.

НСТУ вирішить, чи поїде Maruv на Євробачення, у найближчі 48 годин
Maruv во время выступления на нацотборе на Евровидение
Фото: facebook/MARUV

Суспільне мовлення, яке обирає представника України на Євробаченні, ухвалить рішення щодо того, чи поїде на конкурс цього року співачка Maruv.

Про це повідомляє Громадське.

Рішення про те, хто ж представить Україну на Євробаченні, НСТУ ухвалить в найближчі 48 годин. А у самої Maruv є 24 години на те, щоб дати відповіді на запитання щодо договору з компанією.

Співачка виступає з концертами в Росії. Водночас на запитання від журі нацвідбору про Крим, вона відповіла, що Крим - це Україна.

"Ми повинні затвердити переможця, який поїде від України, - коментує ситуацію з Євробаченням Олександра Кольцова, член правління НСТУ. - Ми, як суспільне мовлення, прислухаємося до суспільства. У суспільстві є різні думки щодо того, чи може виконавець, який веде концертну діяльність в Росії, представляти Україну. В нашому договорі є пункт, який нам потрібно обговорити з Maruv".

Водночас зараз незрозуміло, хто представить Україну в разі, якщо НСТУ не затвердить переможцем Maruv.

"Ми хотіли б почути від Maruv відповіді, і, звичайно, хотілося б, щоб в українському суспільстві відбулася дискусія: чи повинен артист, який представляє Україну на Євробаченні, їздити з концертами до Росії". На запитання про те, чи є вимога від Maruv оголосити про припинення концертів у Росії, Кольцова відповіла: "У нас є пункт у договорі, що передбачає певні рішення - вони повинні його прийняти".

Співачка Maruv (Анна Корсун) перемогла в нацвідборі Євробачення-2019 з піснею "Siren Song". Журі присудило їй 5 балів, а в результаті голосування глядачів вона набрала 6. У голосуванні взяло участь 160 тис осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram