ГоловнаКультура

Помер письменник Едуард Успенський

Автор казок про Крокодила Гену і Чебурашку помер у віці 80 років.

Помер письменник Едуард Успенський
Фото: KP.UA

Російський дитячий письменник Едуард Успенський помер у Москві у віці 80 років.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на інформоване джерело.

За його словами, це сталося в будинку письменника у "новій" Москві.

На початку серпня Успенський повернувся після лікування з Німеччини в Росію, повідомляє КП в Україні. Буквально 9 серпня Успенський втратив свідомість, після чого йому викликали "швидку". Водночас в лікарні він лишатися не захотів,оскільки про свій поганий стан знав давно.

Останні роки письменник хворів на рак і був дуже слабкий. Минулого тижня стало відомо, що ситуація зі здоров'ям стала ще складнішою. Про це заявляв його агент і юрист Костянтин Леонтьєв.

Едуард Успенський народився в Московській області в 1937 році. Отримавши освіту інженера в Московському авіаційному інституті, Успенський прославився як дитячий письменник і автор сценаріїв до мультфільмів. Серед популярних персонажів, придуманих ним - Крокодил Гена і Чебурашка, кіт Матроскін, Дядько Федір, листоноша Пєчкін, пес Шарик, брати Колобки, Гарантійні чоловічки.

Перша книга Успенського про Дядю Федора "Дядько Федір, пес і кіт" була опублікована в 1974 році. Едуард Успенський є одним з творців передач "Спокійної ночі, малята!", "АБВГДейка", "Радіоняня".

Його твори перекладені більш ніж 25 мовами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram