ГоловнаКультура

У Польщі хочуть відкрити музей східних земель колишньої Речі Посполитої

Музей буде в Любліні.

У Польщі хочуть відкрити музей східних земель колишньої Речі Посполитої
Фото: EPA/UPG

У Польщі збираються відкрити музей східних земель колишньої Речі Посполитої.

Як повідомляє TVP.info, музей розташується в Любліні.

Про створення такого музею заявило Міністерство культури і національної спадщини Польщі. Проект музею підтримують представники партії "Право і справедливість", а також представники інших політичних сил.

За створення Музею східних земель виступає і лідер партії ПіС Ярослав Качинський: він заявив, що розмовляв з міністрами про виділення коштів на музей.

При цьому місцева влада в Любліні поки що не висловила зацікавлення проектом, і тому, за словами професора Вальдемара Паруха, голови місцевого академічного клубу імені Леха Качинського, процес створення музею поки що затримується.

Газета Nasz Dziennik зазначає, що в музеї, напевно, будуть експонати зі Львова.

Зазначимо, що польська державна політика приділяє багато уваги музеям. Зокрема, історика Павела Махцевича звільнили з посади директора музею Другої світової війни у Ґданську. Звільнення відбулося в рамках злиття двох музеїв, які перебуватимуть під контролем уряду, що раніше критикував роботу очолюваного Махцевичем музею.

Нагадаємо, до сторіччя своєї незалежності Польща у 2018 році збирається випустити паспорти, на яких буде зображено Меморіал орлят у Львові. Українське МЗС уже висловило протест у зв'язку з цими планами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram