ГоловнаКультура

В Україні вийде переклад культового роману Вільяма Гібсона "Нейромант"

Виданням книги займається "Видавництво", автор перекладу - Ольга Любарська.

В Україні вийде переклад культового роману Вільяма Гібсона "Нейромант"
Фото: Видавництво

У середині вересня світ побачить перший офіційний український переклад відомого роману фантаста Вільяма Гібсона "Нейромант".

Про це повідомляють видавці книги - "Видавництво".

"Нейромант" (1984) - перший великий роман Гібсона і перша частина трилогії "Кіберпростір", лауреат премій "Х'юго" і "Неб'юла", а також призу Філіпа Діка. Один із найвідоміших творів у жанрі кіберпанку.

Дотепер, відзначають у видавництві, в мережі з'являлися тільки українські переклади окремих оповідань Вільяма Гібсона, але жоден із них не був виданий офіційно.

"Поява роману - значна віха для українського книжкового ринку, - йдеться в прес-релізі. - Вільям Гібсон як автор, як культурне явище, як дослідник, візіонер і футуролог, як, безсумнівно, великий постмодерніст займає особливе місце в глобальній культурі понад 30 років. Можна з упевненістю стверджувати, що якби не він і не його твори, не було б у нас "Матриці" Вачовскі, серіалів на кшталт "Містер Робот" і віртуальної голографічної японської поп-зірки Хацуне Міку".

Робота над українським текстом роману почалася в 2011 році, в 2016-му "Видавництво", співзасновником якого є ілюстратор Ілля Строгновський, купило права на видання "Нейроманта" і трилогії "Кіберпростір" загалом.

"За останні кілька років в Україні видали найважливіші романи західної фантастики, і жоден із них не був поданий на тому рівні, якого заслуговує", - вважає Стронговський.

Автор перекладу "Нейроманта" українською мовою: Ольга Любарська; редактор – Олександр Стукало, науковий редактор - Володимир Анохін, передмова Богдан Стасюк, коректор - Марина Гетьманець, організація бізнес-процесів - Лілія Омельяненко.

Вихід "Нейроманта" українською мовою запланований на вересень 2017 року. Видання виконано в специфічній обкладинці - з варіозображенням. Докладніше про видання – на сайті видавництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram