ГоловнаКультура

Мінкульт оприлюднив імена артистів, які створюють загрозу безпеці України

У "чорний список" не ввійшли російські популярні артисти Михайло Задорнов і Микита Михалков, відомі своїми антиукраїнськими висловлюваннями.

Мінкульт оприлюднив імена артистів, які створюють загрозу безпеці України
Архивное фото

Перелік діячів культури, які створюють загрозу національній безпеці України, оприлюднило Міністерство культури України, передає "Інтерфакс-Україна".

Їхні імена: Олег Газманов, Йосип Кобзон, Сергій Безруков, Михайло Боярський, Іван Охобистін, Григорій Лепс, Жерар Депардьє, Володимир Кучеренко, Єгор Холмогоров, Михайло Хазін, Валерія Перфілова, Йосип Пригожин, Микола Расторгуєв, Михайло Пореченков.

Цей список складає Міністерство культури на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони, СБУ, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Згідно з українським законодавством, Держкіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, зокрема, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, яка перебуває в переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. У прес-службі Міністерства культури підкреслили, що вказаний перелік буде оновлюватися на сайті Мінкульту в міру надходження звернень від Служби безпеки України.

7 серпня СБУ передала Міністерству культури список з 14 вищевказаних осіб.

Нагадаємо, раніше Мінкульт оприлюднив "білий список" російських та інших зарубіжних діячів культури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram