ГоловнаБлогиКнижкова полиця

33 поради для дуже книжкового літа

Авторка видання Bookriot Келлі Дженсен, яка хвалиться, що читає 2-3 книжки на тиждень, зібрала 33 поради, щоб зробити це літо ще більш літературним та книжковим. Надихайтесь і обирайте улюблені поради!

1. Робіть кожного тижня свою "п'ятірку" - 5 найкращих книг, 5 авторів, 5 цитат, 5 літературних статей або відео, 5 книг, які б ви порадили друзям, 5 найкращих обкладинок тощо. Обирайте усе книжкове, що надихало вас саме ці сім днів.2. Віддайте місцевій бібліотеці усі книжки, які ви вже прочитали, або купіть декілька на розпродажі, і віддайте туди ж.

3. Робіть фото на презентаціях та інших заходах, пов'язаних із літературою та книжками. А вкінці літа зробіть із них літній колаж.

4. Засмагаючи на пляжі, зробіть літературний замок із піску, або бібліотеку, або Хогвартс).

5. Кожного тижня або місяця обирайте тему для читання. Можливо, ви будете читати лише книжки із жовтими, білими або блакитними обкладинками, або лише поезію. Меж для фантазування немає.

6. Підпишіться на читацьку програму (якщо така є) в місцевій бібліотеці. Якщо маєте дітей, запишіть їх теж. Ходіть в бібліотеку хоча б раз на тиждень.

7. Напишіть листа улюбленому автору. Електронного або паперового, у будь-якому разі це буде весело.

8. Читайте те, що не читали раніш. Наприклад, візьміться за новий жанр.

9. Погортайте декілька мистецьких альбомів в гамаку та із прохолодним напоєм. Насолоджуйтесь мистецтвом!

10. Візьміться за книжкову серію, яку любили в дитинстві. І перечитайте). Якщо маєте дітей, читайте разом із ними. (Чим не привід знову взятись за Гаррі Поттера із появою нових ілюстрованих видань?)

11. Відвідайте декілька літературних музеїв у вашому місті. Якщо плануєте подорож, заплануйте прогулянку в літературне місце і там.

12. Прогуляйтесь до найближчого парку з книжкою. Читайте на галявині, або на лавці. Чим довше, тим краще. Також гарний варіант зробити це під час обідньої перерви.

13. Скуштуйте декілька напоїв, що згадуються у відомих книжках. Оберіть улюблений.

14. Прослухайте аудіокнижку під час прогулянки.

15. Зробіть жартівливий список. Яке морозиво найбільше любив Волт Вітмен? Якби Грегор Замза жив зараз, який би серіал він би дивився? Вигадайте багато смішних запитань та фантазуйте. Запишіть у свій блокнот. І періодично смійтесь).

16. Запитайте у знайомих, які їхні улюблені 5 слів і чому. Це гарний спосіб згаяти час у черзі або заторі.

17. Оберіть автора та прочитайте усі його книжки. Відслідкуйте, як змінювався його стиль та навички в писанні.

18. Намалюйте малюнок, зробіть колаж або аплікацію, присвячену вашій улюбленій книжці. У засобах собі не відмовляйте.

19. Купіть ще один примірник вашої улюбленої книжки. Напишіть на обкладинці, чому вона вам сподобалась. Залиште десь у публічному місці, і не забудьте додати, що книжку можна брати безкоштовно.

20. Зайдіть до книгарні та оберіть 5 книжкових журналів (так як у нас жодного немає, на жаль, то можна будь-які). Заплануйте вечір для читання преси.

21. Відвідайте книгарню, в яку давно хотіли піти. Навіть, якщо їхати до неї 5-8 годин. Так ще краще.

22. Відвідайте літературну подію. Нехай це буде фестиваль, чи презентація, чи лекція чи читання. Сходіть на захід автора, про якого ніколи не чули та купіть його книжку.

23. Читайте на телефоні. Якщо не маєте, скачайте програмку для цього. Хай усі зазирають до вас у екран, та вгадують, що це за книжка.

24. Облаштуйте затишне місце для читання. Використовуйте усе, що завгодно - подушки, стільці, покривала, малюнки. Це має бути ідеально!

25. Зробіть витвір мистецтва на книжкову тему - наприклад, годівницю для птахів або прикрасьте поштову скриньку.

26. Назвіть одну із ваших рослин літературним ім'ям. Оберіть із міфів чи казок. Зробіть для рослини табличку.

27. Зробіть підбірку книжок на тему, яка вас завжди цікавила. Спробуйте стати експертом. Наприклад, дослідіть, як приготувати ідеальний пиріг, чи змонтувати фільм, чи вивчіть назви усіх місцевих пташок.

28. Зробіть підбірку оповідань чи поезії, які ви будете читати кожного ранку чи ввечері перед сном.

29. Зробіть колекцію гарних малюнків на книжкову тематику в Pinterest чи іншій мережі. Витратіть один дощовий день лише на переглядання гарних картинок.

30. Віднесіть до благодійного магазину одну із улюблених книжок. Не шкодуйте.

31. Влаштуйте розпродаж своїх книжок. Вигадайте для кожної свою історію.

32. Зробіть поличку дитячих книжок. Розпитайте в знайомих та друзів, які їхні улюблені.

33. Придбайте розмальовку та олівці. Беріть її в парк, на пляж, будь-куди. Маєте дітей? Малюйте разом із ними. Це весело!

Джерело:Bookriot

Книжкова полиця Книжкова полиця , Блог книжкового онлайн-супермаркету Yakaboo.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram