ГоловнаСвіт

У США надійшли в продаж робособаки Boston Dynamics

Модель Spot Explorer можна купити за $74,5 тисячі.

У США надійшли в продаж робособаки Boston Dynamics
Boston Dynamics
Фото: Скриншот видео

Американська компанія Boston Dynamics оголосила про початок комерційних продажів свого чотириногого робота Spot.

Про це повідомляється на сайті компанії, де відкрився інтернет-магазин.

Так, уже можна придбати модель Spot Explorer за ціною $74,5 тисячі. Ще дві моделі – Spot Enterprise і Spot Academic – доступні за попереднім замовленням.

"Spot Explorer призначений для розробників, які бажають вивчити, як мобільні роботи можуть бути адаптовані для різних завдань – від промислової інспекції до розваг. Spot готовий до роботи прямо з коробки", – йдеться в описі товару на сайті.

Раніше робособак Boston Dynamics постачали тільки для військових компаній, тепер же їх може придбати будь-яка компанія, але виключно на території США. Для іноземних покупців передбачається оренда робота за договором.

Нагадаємо, Boston Dynamics відома своїми роботами, які постійно навчаються чомусь новому. Якщо спочатку вони могли лише ходити й піднімати речі, то зараз двоногий людиноподібний робот Atlas навчився паркуру. При падінні він встає на ноги і здатен рухатися далі. Компанія сподівається, що такі роботи допоможуть у порятунку людей, наприклад, під час пожежі.

У лютому Boston Dynamics навчили своїх робособак SpotMini відчиняти двері. На Youtube компанії було опубліковано відео, на якому одна з робособак хоче вийти з приміщення і впирається у двері. Тоді на допомогу їй приходить друга, зі спеціальною "рукою" на спині. Вона відкриває двері, притримуючи їх "ногою", після чого обидва роботи виходять.

У квітні минулого року упряжку робособак змусили тягнути вантажівку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram