ГоловнаСвіт

Чверть канадців підтримує введення заборони на в'їзд для біженців, - опитування

Більш ніж половина канадців сумнівається, що біженці зможуть інтегруватися в канадське суспільство.

Чверть канадців підтримує введення заборони на в'їзд для біженців, - опитування
Канада

Кожен четвертий канадець вважає, що влада країни повинна ввести тимчасову заборону на прийом сирійських біженців за аналогією зі спірним указом президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на результати опитування, що його провів Інститут Ангуса Ріда.

Разом із тим опитування показало, що більшість канадців підтримує поточний імміграційний план уряду. Так, 60% респондентів заявили, що канадський уряд провів хорошу роботу з переселення сирійських біженців відтоді, як ліберали прийшли до влади в 2015 році.

Сирійська криза стала одним з питань виборчої кампанії в Канаді після публікації фотографій втонулого сирійського хлопчика, чия сім'я хотіла емігрувати в Канаду. Після цього ліберали зробили питання про прийом сирійських біженців частиною своєї передвиборної платформи.

Уряд Канади планує прийняти 40 тис. біженців з Сирії та інших країн у цьому році. 47% опитаних канадців вважають, що їхня країна приймає відповідну кількість мігрантів, а 41% назвали це число занадто великим. І лише 11% респондентів заявили, що Канада повинна розширити програму прийому біженців.

При цьому, як наголошують, 54% канадців сумніваються, що біженці докладуть достатньо зусиль для того, щоб інтегруватися в канадське суспільство.

В онлайн-опитуванні взяли участь 1508 канадців.

Нагадаємо, 27 січня президент США Дональд Трамп підписав указ "Заходи захисту від проникнення іноземних терористів у США", який передбачає припинення прийому біженців у країну на 120 днів. Після цього прем'єр Канади пообіцяв прихистити біженців, "відкинутих" Трампом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram