ГоловнаСвіт

Мер Лондона закликав скасувати візит Трампа у Британію

"Заборона в'їзду для громадян із семи переважно мусульманських країн жорстока і ганебна".

Мер Лондона закликав скасувати візит Трампа у Британію
Садик Хан

"Жорстока і ганебна" політика президента США Дональда Трампа має стати причиною скасування його державного візиту у Великобританію.

Про це заявив мер Лондона Садік Хан, передає The Independent.

"Я люблю Америку, я люблю американців, і я вважаю, що особливі відносини - це дуже добре, і так повинно бути й надалі, - сказав він. - Коли ти близький з кимось, у вас особливі відносини - ви йдете по життю пліч-о-пліч, але якщо хтось неправий - потрібно вказати йому на це. Заборона в'їзду для громадян із семи переважно мусульманських країн жорстока і ганебна".

За словами Хана, такі дії Трампа - достатній привід, щоб "не розстеляти перед ним червоний килим".

20 лютого парламент Британії повинен обговорити питання візиту Дональда Трампа у Британію на запрошення королеви. Раніше британський уряд офіційно відхилив онлайн-петицію, яка закликає до скасування або зниження важливості державного візиту президента США Дональда Трампа у Британію.

Мер Лондона Садік Аман Хан - політик-лейборист пакистанського походження. Його батьки 1970 року, незадовго до народження Садіка (п'ятого з їх вісьмох дітей) емігрували з Пакистану. Зі свого боку, їхні батьки переселилися з Індії до Пакистану під час розподілу Індії 1947 року. Обраний мером Лондона 6 травня 2016 року.

Нагадаємо, що указ Трампа від 27 січня заборонив в'їзд у США громадянам Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану, Сирії та Ємену. Також обмеження стосуються всіх біженців, крім певних категорій жителів Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram