ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Суд призначив нову експертизу у справі про вбивство Нємцова

Адвокати гаданого виконавця злочину наполягають на тому, що той має алібі.

Суд призначив нову експертизу у справі про вбивство Нємцова
Немцов
Фото: Сергей Нужненко

Московський окружний військовий суд призначив нову експертизу відеозапису, що нібито є доказом алібі Заура Дадаєва, якого звинувачують у вбивстві опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

За версією слідства, Дадаєв був безпосереднім виконавцем злочину.

Як стверджують адвокати, на записі, зробленому камерою, встановленою на під'їзді будинку в Москві, де жив Дадаєв, зафіксовано, що він не виходив із дому в той час, коли вбили Нємцова.

Цей відеозапис уже обговорювали на попередніх засіданнях суду. У січні суддя постановив, що він не є допустимим доказом, оскільки неможливо встановити його достовірність. Однак на засіданні суду 15 лютого адвокат Дадаєва надав суду нову експертизу, підготовлену фахівцем якогось "Федерального комітету з боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади". Сторона звинувачення і захист потерпілих знову визнали експертизу не вартою довіри.

У четвер захисник Дадаєва подав клопотання про технічну експертизу запису, яке суддя задовольнив. Нове дослідження проводитиме Інститут криміналістики Центру спеціальних експертиз ФСБ.

Нагадаємо, Бориса Нємцова вбили ввечері 27 лютого 2015 року поблизу Кремля. Звинувачення в причетності до його вбивства були пред'явлені п'ятьом підозрюваним. Замовником злочину слідство вважає колишнього офіцера МВС Чечні Руслана Мухутдінова. Соратники Нємцова наполягають на необхідності допитати голову Чечні Рамзана Кадирова.

Як повідомляли в жовтні минулого року, фігуранти справи про вбивство Нємцова відмовилися визнавати провину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram