ГоловнаСвіт

У Німеччині сталася аварія на хімзаводі (оновлено)

За попередніми даними, постраждали близько 150 осіб.

У Німеччині сталася аварія на хімзаводі (оновлено)

В Оберхаузені (земля Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина) в результаті аварії на хімічному підприємстві в повітря потрапили шкідливі речовини.

Про це повідомляє FOCUS.de. 

"У результаті аварії на хімічному заводі в Оберхаузені стався викид небезпечних речовин", - ідеться в повідомленні.

Влада просить місцевих жителів залишатися в своїх будинках і тримати вікна зачиненими. Тих, хто перебував безпосередньо біля заводу, вивезли в безпечне місце.

Згідно з даними пожежників, було розбито контейнер з сірчаною кислотою. За повідомленнями інших ЗМІ, йдеться про 600 кубометрів 96-відсоткової кислоти. В результаті утворилася хмара шкідливих випарів. Про постраждалих не повідомляють.

Через аварію порушено рух транспорту.

Оновлено. За попередніми даними, близько 150 людей звернулися до медиків зі скаргами на проблеми з дихальною системою. Рятувальники зазначають, що це тільки перші симптоми, повідомляє DW.

Витік стався через те, що соляна кислота помилково потрапила в резервуар з сірчаною кислотою. В результаті утворилася токсична хмара шириною в кілька сотень метрів.

У поліції повідомили про ймовірність того, що шкідливі випари рухатимуться в сусіднє місто.

Нагадаємо, в січні в Австрії анонсували екологічну революцію. В альтернативну енергетику країни повинні інвестувати десятки мільярдів євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram