ГоловнаСвіт

Казахстан підтвердив початок переговорів з приводу сирійського врегулювання

Зустрічей віч-на-віч між урядом і опозицією Сирії не планують.

Казахстан підтвердив початок переговорів з приводу сирійського врегулювання
Переговоры в Астане (Архив)
Фото: EPA/UPG

Новий раунд переговорів з приводу врегулювання конфлікту в Сирії за посередництва Росії, Туреччини, Ірану і при схваленні ООН почнеться в другій половині дня 16 лютого в Астані.

Про це на брифінгу в четвер заявив офіційний представник МЗС Казахстану, повідомляє "Радіо Свобода".

Повідомляють, що переговори почнуться з пленарного засідання за участю представників Росії, Туреччини та Ірану, а також делегації від сирійського уряду й опозиції.

Переговори, як пояснили в МЗС Казахстану, перенесли в часі на один день "через технічні причини".

Представник делегації повстанців на переговорах Яхья аль-Аріді 15 лютого заявив, що нинішня їхня делегація менша кількісно за ту, яка була в Астані минулого місяця.

Сирійський режим представлений в Астані послом в ООН Башаром аль-Джафарі. Він заявив російському агентству "РИА Новости", що зустрічей віч-на-віч між урядом і опозицією не планують.

Представник ООН з питань Сирії Стаффан де Містура заявив, що не братиме особисто участі в переговорах, а його відомство буде представлене в Астані "технічною командою".

Перший раунд переговорів щодо Сирії минулого місяця не привів до жодного значного прориву в урегулюванні конфлікту, який з 2011 року вже забрав життя понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram