ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин п'ять років полював на зведеного брата, - південнокорейська розвідка

Попередній замах на Кім Чон Нама відбувся в 2012 році.

Кім Чен Ин п'ять років полював на зведеного брата, - південнокорейська розвідка
Ким Чон Нам
Фото: obozrevatel.com

Влада КНДР п'ять років полювала на брата Кім Чен Ина, перш ніж його вбити.

Про це повідомляє Yonhap з посиланням на Південнокорейську розвідку.

Згідно з цією інформацією, директор національної служби розвідки (NIS) Лі Бен Хо заявив депутатам, що впродовж останніх п'яти років Пхеньян намагався вбити Кім Чон Нама, який був під протекцією китайського уряду. Він підтвердив, що зведений брат північнокорейського лідера Кім Чон Нам був убитий отрутою в аеропорту в Малайзії. Розвідка визнала, що їй повідомили про подію через чотири години після того, як це сталося. Зведений брат Кім Чен Ина помер дорогою до найближчої лікарні. Підозрювані у вбивстві досі на свободі, пише агентство.

Також повідомляють, що замах на Чон Нама був ще в 2012 році. Тоді ж він надсилав лідерові КНДР лист, в якому просив зберегти життя йому і його родині. "Кім Чон Нам іще 2012 року запевняв брата, що ні він, ні його діти не претендують на владу і хочуть лише спокійного життя за межами КНДР", - йдеться в повідомленні.

Напередодні ЗМІ повідомили про вбивство Кім Чон Нама в аеропорту Малайзії. Згодом поліція Малайзії підтвердила смерть брата північнокорейського лідера. З'явилися дві версії вбивства - отруйними голками або отруйною хусткою, яку Кім Чон Наму накинули на голову.

За даними ЗМІ, Кім Чон Нам виїхав з КНДР після страти свого дядька Чан Сон Тхека. Він переховувався в Малайзії. Так, у 2014 році його помітили в одному з ресторанів у столиці країни Куала-Лумпурі.

Відзначають, що колишня дружина Кім Чон Нам нині проживає в Пекіні з сином, а друга дружина з двома дітьми перебуває в Макао. Всім їм надали охорону з боку китайської влади.

Нагадаємо, раніше сьогодні малайзійське державне інформагентство Bernama повідомило про затримання підозрюваної в убивстві брата Кім Чен Ина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram