ГоловнаСвіт

Стамбульський терорист попросив винести йому смертний вирок

Терорист не розкаявся у скоєному.

Стамбульський терорист попросив винести йому смертний вирок
Абдулькадир Машарипов
Фото: EPA/UPG

Виконавець теракту, здійсненого новорічної ночі у клубі Reina в Стамбулі, заявив в суді про бажання бути засудженим до смертної кари.

Про це повідомляє Sabah

За даними видання, протягом судового слухання обвинувачений Абдулгадір Машаріпов зізнався в приналежності до терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ), а також докладно розповів про те, де і коли проходив підготовку.

Машаріпов повідомив, що спочатку планував вчинити напад на людей, які гуляли на площі Таксим, але відмовився від своїх планів через велику кількість поліцейських, які охороняли підходи, і вирішив напасти в іншому місці. Як випливає з розшифровки показань терориста, він не розкаявся у скоєному злочині. "Моєю місією було вбивство християн для помсти за вбивства мусульман", - заявив Машаріпов, виступаючи в суді 11 лютого.

Нагадаємо, що в ніч на 1 січня бойовик увірвався в приміщення нічного клубу Reina і відкрив вогонь по людях, які святкували прихід Нового року. У результаті нападу загинули 39 осіб. Згодом за підозрою в причетності до теракту були затримані 40 осіб, включаючи декількох громадян Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram