ГоловнаСвіт

Уряд Сирії вирішив обмінятися ув'язненими з повстанцями

20 лютого в Женеві повинні початися переговори між сторонами сирійського конфлікту за посередництва ООН.

Уряд Сирії вирішив обмінятися ув'язненими з повстанцями
Фото: www.timesofisrael.com

Уряд Сирії заявив про готовність погодити обмін ув'язненими з групами помірної опозиції з метою зміцнення довіри напередодні чергового раунду переговорів в Астані

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на сирійські державні ЗМІ.

Згідно з повідомленнями сирійських ЗМІ, уряд "завжди готовий" обміняти ув'язнених, які перебувають у його в'язницях, на людей, "викрадених терористичними групами", "зокрема в рамках зусиль, що вживаються для майбутньої зустрічі в Астані".

Як зазначає Рейтер, представники помірної сирійської опозиції вже тривалий час домагаються звільнення урядом ув'язнених, що, за їхніми словами, є одним з гуманітарних заходів, які повинні передувати будь-яким переговорам.

Нагадаємо, раніше МЗС Казахстану заявило, що новий раунд переговорів сторін сирійського конфлікту відбудеться в Астані 15-16 лютого.

Крім того, 20 лютого в Женеві повинні початися окремі переговори за посередництва ООН. Помірна сирійська опозиція в неділю, 12 лютого, затвердила склад своєї делегації на цих переговорах, відзначає Рейтер.

Раніше в цьому місяці сирійський уряд і групи опозиції обмінялися десятками жінок-заручниць і ув'язнених, деякі з яких були з дітьми, в провінції Хама на північному заході Сирії.

Як повідомляли раніше сьогодні, сирійська опозиція заявила про успішний опір потужній атаці сил Асада.

Конфлікт між прихильниками і противниками Башара Асада почався в березні 2011 року і з часом переріс у громадянську війну. За оцінками ООН, жертвами конфлікту стали понад 360 тис. осіб, правозахисники повідомляють про більш ніж 470 тис. загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram